Vatkattu marjapuuro


1,5 l vettä
3 dl puolukoita (tai viinimarjoja)
2 dl sokeria
2,25 dl mannasuurimoita


Vesi ja marjat keitetään. Marjat siivilöidään pois liemestä.


Siivilöityyn liemeen vispilöidään sokeri ja mannasuurimot. Puuro saa kiehua 20 minuuttia.
Sitten se nostetaan tulelta ja vatkataan vispilällä kylmäksi.

Näin meni ohje kirjan mukaan ja vaikka hieman minua hymyilytti tuo kohta "nostetaan tulelta", niin kirjoitin sen tuohon. Josko se vaikka herättäisi ajatuksia nuoremmissa blogin lukijoissa?
Sähköliedet ovat nykyajan lapsille ja nuorille itsestäänselvyyksiä. Ennen vanhaan ruoka tosiaan tehtiin puuhellalla.

Nykyään keittiöissä on, mitä upeampia liesiä ... 
Mutta oletkos koskaan ajatellut, miten ja missä, millä tavoin ruokaa on meidän vanhempien/isovanhempien lapsuudessa valmistettu? Sähköliedet ovat nimittäin tulleet Suomeen 1930-luvulla, mutta ne ovat alkaneet yleistyä vasta 1950-luvulla. Maalaistaloissa sähköhellat eivät olleet vielä kovin yleisiä edes 1960-luvulla. 
Puuhellahan myös on monikäyttöisempi, koska siinä voi valmistaa ruokaa suuremmissa erissä kerralla. Vuonna 1973 kotitalouksista 4/5-osalla oli jo sähköliesi.

vatkattu marjapuuro ohje, vispipuuro ohje

Valmis puuro maistuu muuten parhaalta maidon kera.

Kommentit

  1. Tosi hyvä idea tämä! Onnea uudelle blogille, kiva kun vanha aarre jää eloon.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos :)
      Se tässä on jännää, kun itsekään ei vielä tiedä, mitä tuolta löytyy ...

      Poista
  2. laitoitpa mukavan blogin onnea :)
    Täältä varmasti löytyy monta lapsuuden ajan herkkua, tosin tuo marjapuuro maistuu vieläkin.

    VastaaPoista
  3. Kiva, kun laitoit tämän blogin pystyyn, sillä sieltä voi tulla paljonkin ideoita tämän päivän ruokiin.
    Ja joskus se yksinkertainenkin ruoka voi olla se paras ruoka.

    VastaaPoista

Lähetä kommentti

Suositut tekstit