Muru-banaanipiirakkaa

muru-banaanipiirakka

Idea tämän piirakan leipomiseen löytyi tiistaina Belle Èpoque Wedding-blogista. Kun luin ohjeen, niin pakkohan sitä oli ostaa fudgea, jotta päästään kokeilemaan, onko piirakka oikeesti niin hyvää kuin blogissa kehuttiin ... -Nyt myönnän, että tällä kertaapas en sitten itse ollutkaan leipomispuuhissa, vaan minulla oli apuna ihana apuleipurini :D Kun nuoriso tulee kyläilemään, niin tytöt saavat leipoa, mitä haluavat ja minä neuvon, jos apua tarvitaan. Yleensä se on mennyt niin, että kokeilemme jotain uusia juttuja, kuten tälläkin kertaa.  


Pohjaan:
3,5 dl vehnäjauhoja
0,5 dl mantelijauhoa
2 tl leivinjauhetta
2 tl vaniljasokeria
hyppysellinen suolaa
125g voita
1 dl hienoasokeria
1 kananmuna

Päälle: 
2 banaania
50 g fudgea

Muruseos: 
1 rkl vehnäjauhoja
1 rkl kaurahiutaleita
0,5 dl sokeria
25 g voita
Kuivat aineet ja voi nypitään taikinaksi. Sekoitetaan joukkoon kananmuna. 
Laita taikina pakastimeen hetkeksi ja laita uuni lämpiämään (200 astetta).
Tee muroseos. Lämmitä voita pehmeäksi ja sekoita aineet keskenään.
Leikkaa fudge pieniksi palasiksi. Voitele vuoka.
Leikkaa banaanit siivuiksi. Banaanien tummumista voidaan estää huljuttamalla banaanisiivut sitruunamehussa. Ota taikina pakastimesta ja levitä vuokaan. Asettele banaanit taikinan päälle. Ripottele lopuksi fudge ja muruseos.
Paistetaan noin 15 minuuttia.

Apuleipurin kanssa väiteltiin valmistusvaiheessa, koska hän oli sitä mieltä, että fudge tekee piirakasta liian makeaa. Minä olin vahvasti sitä mieltä, että haluan laittaa fudgea 100 g, mutta lopulta jouduin vähän antamaan periksi ...75g ei tosiaankaan sitten ollut liikaa). 

Kommentit

Lähetä kommentti

Suositut tekstit