Lohihyytelö



10 liivatelehteä
4 rkl sitruunamehua
500 - 600 g savustettua kirjolohifilettä
1 sipuli
4 dl kuohukermaa
500 g maitorahkaa
hienonnettua tilliä
ripaus sitruunapippuria
ripaus valkopippuria
1 maustekurkku 

Tämä on tuplattu annos alkuperäisestä ohjeesta. Meillä tosiaan syödään niin reippaasti kalaa, ettei perusannos riittäisi kuin aattoillaksi,

Pehmitä liivatelehtiä n. 5 min kylmässä vedessä.



Hienonna kirjolohi ja silppua sipuli hyvin pieneksi.

Kuumenna sitruunamehu ja liota liivatelehdet siihen.


Vaahdota kerma ja lisää joukkoon maitorahka.



Lisää tilli, mausteet sekä pieniksi silputtu maustekurkku. 


Lisää viimeiseksi joukkoon liivateseos. Sekoita hyvin. 

Unohdin ottaa valokuvat hyytelövuoasta, joten tässä näitä kuppikakkuvuokia.
Kaada seos huuhdeltuun kakkuvuokaan tai hyytelövuokaan (voit myös tehdä annospaloja lusikoimalla sopivankokoiset annokset esim. kuppikakku/muffinsivuokiin).
Kelmuta ja anna hyytyä jääkaapissa seuraavaan päivään. 



Kasta vuoka hetkeksi kuumaan veteen ja kumoa hyytelö tarjoiluvadille. Koristele esim. tillinoksilla ja sitruunapaloilla.  

Kommentit

Suositut tekstit