Ystävänpäiväkakku
Anteeksi, ettei ole tullut postauksia pitkään aikaan. Tämä bloggaaja on sairastellut turhan paljon ja leivonta sekä ruoanlaitto ovat pakosta jääneet vähemmälle. Nyt vointi oli jo parempi ja viikonlopun aikana on tullut leivottua vähän enemmänkin. Tästä ystävänpäiväkakusta vain ohjetta ja kuvia.
4 kananmunaa
1 dl sokeria
1,5 dl vehnäjauhoja
0,5 dl kaakaojauhetta
1 tl leivinjauhetta
1 tl vaniljasokeriaVatkaa kananmunat ja sokeri vaahdoksi. Lisää kuivat aineet (siivilöi) vaahdon joukkoon ja sekoita varovasti.
Paista sydämenmuotoisessa, voidellussa vuoassa 175 asteessa alatasolla noin 30 - 40 minuuttia, kunnes on kypsä.
Kumoa kakku leivinpaperin päälle ja anna jäähtyä.
Leikkaa kakku kahtia ja täytä se.
4 liivatelehteä liotetaan kylmässä vedessä.
Kakun täytteeksi:
1 dl Ekströms vadelmahilloa
1 dl puolukkasosetta (makeuttamaton)
200 g maustamatonta Viola-tuorejuustoa
2 dl vispikermaa
sokeria maun mukaan
1 tl vaniljasokeria
Vatkaa kerma vaahdoksi.
Lisää joukkoon tuorejuusto, vadelmahillo sekä puolukkasose. Lisää sokeria maun mukaan.
Kuumenna pari lusikallista sitruunamehua kiehuvaksi ja lisää joukkoon puristellut liivatelehdet.
Sekoita liivateseos marja-kermaseokseen.
Laita kakkuvuoan pohjalle tuorekelmua.
Puolita kakku kahteen osaan. Kostuta kumpikin puolikas maito-vaniljaseoksella (1 dl laktoositonta maitoa ja 1 tl vaniljaa). Asettele kakkupohja kelmun päälle vuokaan. Kaada täyte kakkupohjalle ja päälle toinen kakunpuolikas.
Kiristä kelmu kakun ympärille, jottei täyte valuisi kakun reunoille ja jäähdytä kakku jääkaapissa.
Aika hyvin sain täytteen pysymään kakkulevyjen välissä :)
Kauli Sallisen roosa sokerimassa sopivan kokoiseksi levyksi ja nosta se kakun päälle. Leikkaa ylimääräinen pois reunoilta (niistä voit muotoilla esim. ruusuja, kuten minä tein).
Vieraat tykkäsivät, minä tykkäsin ... Taisin jälleen onnistua :D
Kommentit
Lähetä kommentti