5-vuotias häärää keittiössäValmis keitto tuli pienellä vaivalla -eihän mummun tarvinut juurikaan mitään tehdä, kun apukokki hoiti lähes kaiken. Eli kyseessä on nakkikeitto, jonka lapsenlapseni -5-vuotias pikkumies- valmisti meille eilen lähes alusta asti yksin. Mummu tietysti vahti kaiken aikaa vierestä, ettei vahinkoja pääse sattumaan. Ja voin sanoa, että oli kuulkaas keitto "tosi herkullista" ja sitä tehtiin niin, että riittää tällekin päivälle.


Kun pikkuherra ei saanut isoa keittiöveistä, niin siitä sitten syntyi pientä napinaa, mutta ... tyytyi lopulta kohtaloonsa ja leikkasi nakkipalaset TYLSÄLLÄ (hänen mielestään siis 😂) veitsellä. Kun nakkipala ei hänen mielestään näyttänyt HYVÄLTÄ, niin sen paikka oli silloin, missäpä muualla kuin SUUSSA! Siitä oli pakko tehdä loppu aika alkuvaiheessa, koska keittoon ei olisi jäänyt sitä menoa palan palasta.


Tasakokoisten palasten leikkaaminen olikin työläs ja haasteellinen homma - väliäkös tuolla 😅


Kaupan pakastealtaasta edellisenä iltana ostetut peruna & keittokasvikset olivat tämän apukokin pelastus -ei joutunut pikkumies perunateatteriin ja SÄÄSTETTIIN AIKAAkin huomattavasti! Sinne se peruna-kasvissekoitus sujahti veteen ihan pikkukätösillä tosi näppärästi ja nopeasti. Kiehuvaan veteen oli laitettu jo ennalta 1 kpl Knorrin Fond du chef-fondia. Lisäksi sinne laitettiin pikkasen pippuria ja pippurimyllyn pyörittely olikin jännä juttu. 


Perunat ja kasvikset olivat miltei kypsiä ja oli aika -VIIMEINKIN- lisätä ne nakit, joita sinne veteen oli yritetty ujuttaa jo eräänkin kerran. Pikkumies nimittäin oli sitä mieltä, että eihän se nyt voi olla nakkikeittoa, jos ei siellä perunoiden joukossa ole nakkeja. Vaikea oli siis ymmärtää vielä tässä iässä, missä järjestyksessä, mitäkin lisätään. 


Nyt on keitto valmista ja sitten syömään! Ruokailun jälkeen sitten jaksoikin lähteä ulkoilemaan ja uskokaa tai älkää, niin tämän jälkeen poika pääsikin kokeilemaan jotain uutta ja ihmeellistä. Rannalla oli kiva setä, joka antoi pojan kokeilla raivaussaksia ja kun oltiin syöty kunnolla, niin voimaakin löytyi ja pajunoksia taittui ihan "noin vain" 😂

Kommentit

Suositut tekstit