Idea uudesta blogista


Idea mahdollisesta uudesta blogista on muhinut jo jonkin aikaa. "Tellun ja Konstan elämää" blogin aika elettiin tavallaan loppuun, kun Konsta lähti tähdeksi koirien taivaaseen 13. heinäkuuta. Aiemminhan blogi käsitteli minun ja Konsta-koirani elämää, mutta nyt viimeiset pari kuukautta se on ollut lähinnä luontokuvia ja koiranäyttelyitä. Vanha blogi tullee kuitenkin jatkumaan entisellään, nimi vain vaihtuu - pitäisi vaan päättää, minkä nimen ehdotusten joukosta valitsen.

Yksi päätös on kuitenkin jo tehty ja se pysyy: en sotke tätä uutta ideaani tuohon vanhaan blogiini millään tavoin. Tämän uuden blogini postausten aiheet tulevat kaapissani pyörineestä "mummon keittokirjasta" - kirjasta, jonka mummo on saanut äitienpäivänä v.1946. Tuo kirja on kovia kokenut, kansiakaan ei enää jäljellä.

Kirjan välissä on myös nippu käsinkirjoitettuja / lehdistä  leikattuja ohjeita, joita olen myös päättänyt jossain vaiheessa testata. 

Tarkoitus olisi siis kahlata tuota kirjaa lävitse, testata ruoka- ja leivontaohjeita vuodelta 1945 (kirja painettu tuolloin) ja katsoa, miten ne soveltuvat tähän päivään. Oman lisänsä tuovat karjalaiset ruoat ja leivonnaiset, sillä vanhempanihan ovat molemmat karjalaisia - isä Säkkijärveltä, äiti Vahvialasta.


Minulla on myös äidin perintönä muutama hänen reseptivihkonsa - suurin osa ohjeista vaan sellaisia, että leipomiskokemuksestani tulee varmasti olemaan hyötyä ... 
Varmasti monta kokeilua tulee menemään uusiksikin :) Niissä ei nimittäin ole lämpötiloja, paistoaikoja, yms. tietoja. Äidin ohjeet / reseptit puolestaan ovatkin sitten 1960 - 1990-luvuilta.


Ehkäpä blogiini tulee suvun muidenkin naisten ruokaohjeita ja leivontareseptejä -ken sitä vielä tietää :) Siitähän se on ihan kiinni, haluavatko he jakaa niitä.


Täytyy tunnustaa, etten ole vielä ainuttakaan ohjetta lukenut, enkä myöskään siksi testannutkaan. Kaikki aikanaan ... 


Seuravaa postauspäivää en vielä uskalla luvata, sillä minulla on ainakin seuraava viikko sellaista tohinaa, etten ehdi testailuhommiin.

Mukavaa viikkoa kaikille, jotka blogini ovat ehtineet löytää :)


Kommentit

 1. Onnea uudelle blogille ja mukavaa viikonloppua sinulle :)

  - Ronja -

  http://ronjabloggailee.blogspot.fi

  VastaaPoista
 2. On tosi onnistunut ja kiva bloginimi. On jännää nähdä mitä on ennenvanhastaan kokattu :) Mullakin on noin 50 vuotta vanha keittokirja.
  Onnea uudelle blogille.

  VastaaPoista

Lähetä kommentti

Suositut tekstit