VALKOSUKLAA-JUUSTOKAKKU
Nyt löytyi luonnoksista alkukeväästä juhlittujen "130-vuotisjuhlien" leipomuksien postauksia, joten eiköhän ne sitten pidä julkaista. Näissä koristeina mun väkerryksiä eli kun yritin tehdä itse sokerimassasta ja marsipaanista ruusuja ... Ja sehän ei sitten mennyt aivan niinkuin piti, vaikka kyllähän noista nyt tunnistaa kukan.
Tein tuolloin reilun viikon aikana useamman näitä juustokakkuja ja kaikissa oli erilainen pohja ja yhteen täytteeseenkin tein muutoksia :)
Tätä ohjetta olen tosiaan käyttänyt useita kertoja jo joidenkin vuosien ajan ja edelleen muokkailen ja yritän keksiä, mikä olisi se paras pohja :) On kokeiltu pelkkää Digestivea, kaurakeksejä, joulupipareita ja nyt alkaa tuntumaan siltä, että ehkä tuo Domino Minttu-keksi siihen kuitenkin se paras.
130-v.juhlia varten tekemissäni kakuissa pohjassa puolestaan oli kaura- sekä digestivekeksejä ja taloussuklaata. Muuten hyvä yhdistelmä, mutta se taloussuklaa teki pohjasta ehkä hieman liian kovan.
Pohjaan: 175 g Domino Minttu-keksejä
50 g sulatettua voita
4 liivatetta
valkosuklaata
maustamatonta Viola-tuorejuustoa
vaniljanmakuista Viola-tuorejuustoa
2 kananmunaa
1 dl sokeria
2 dl kuohukermaa
Hienonna keksit tasaiseksi monitoimikoneessa ja sekoita joukkoon sulatettu voi.
Sekoita tasaiseksi.
Leikkaa leivinpaperista irtopohjavuoan pohjalle vuoan kokoinen pohja.
Taputtele keksiseos vuoan pohjalle.
Pehmennä liivatelehtiä n. 10 min ajan kylmässä vedessä.
Sulata valkosuklaa vesihauteessa.
Vatkaa keltuaiset ja sokeri vaahdoksi.
Lisää tuorejuusto ja sulatettu valkosuklaa.
Lisää liotetut, kuumaan sitruunamehuun sulatetut liivatelehdet.
Vatkaa kermavaahto ja lisää seoksen joukkoon.
Vatkaa valkuaisvaahto ja sekoita kevyesti käännellen täytevaahdon joukkoon.
Kaada valmis täytet keksipohjan päälle.
Anna juustokakun hyytyä seuraavaan päivään.
Irrota kakku varovasti vuoasta ja nosta tarjoilulautaselle.
Koristele.
Kommentit
Lähetä kommentti