Leivottiin tyttären kanssa




Vaniljajuustokakkua. 
Tällä kertaa täytteen "jujuna" olivat vaniljafudge-muruset sekä pienet pääsiäisnamit.
Pohja tällä kertaa Digestive-kekseistä ja kakun päälle runsaasti nonparelleja.

5 liivatetta
60 g vaniljafudgea (löytyy irtokarkeista)
pieniä suklaamunia (irtokarkkeja nämäkin)
1 rasia maustamatonta Viola tuorejuustoa
1 rasia vanilja Viola tuorejuustoa
2 valkuaista
3/4 dl sokeria
2 dl Flora vispikermaa
2 tl vaniljasokeria
2 rkl maitojuomaa



Tytär puolestaan teki Snickers-paloja. 
Ohje näihin löytyy MaaBaker-blogista.

Snickers
Pohja:
150 g Digestive-keksejä
50 g voita sulatettuna
Täyte:
2 dl kuohukermaa
1,5 dl sokeria
0,5 dl tummaa siirappia
30 g voita
1,5 dl suolapähkinöitä
Päälle:
100 g maitosuklaata
1. Sekoita murskatut Digestive-keksit voisulan kanssa ja painele suorakulmaiseen leivinpaperilla vuorattuun vuokaan. Laita pohja jääkaappiin täytteen valmistuksen ajaksi.
2. Mittaa täytteen aineet paksupohjaiseen kattilaan. Keitä hiljaisella lämmöllä, kunnes seos sakenee. Tähän voi mennä noin puoli tuntia. Hämmennä seosta koko ajan, ettei se pala pohjaan.
3. Jos haluat laittaa suolapähkinöitä täytteen sekaan, niin tee se tässä vaiheessa.
4. Kaada valmis täyte keksipohjan päälle, ja laita jääkaappiin jähmettymään.
5. Sulata suklaa mikrossa tai vesihauteessa ja kaada hieman jäähtyneenä täytteen päälle. Laita taas jääkaappiin jähmettymään.
6. Irrota vuoasta ja leikkaa sopivan kokoisiksi paloiksi.


Kommentit

Suositut tekstit