Piimäkakku
3 dl piimää
1 1/2 tl soodaa
2 dl sokeria
2 dl siirappia (käytin 1dl vaaleaa, 1 dl tummaa siirappia)
1 tl neilikkaa
3 dl rusinoita
200 g sulatettua voita
6 dl vehnäjauhoja
Kaikki aineet sekoitetaan keskenään.
Kakku paistetaan kypsäksi.
Tämä ohje löytyi äidin kouluaikaisesta vihosta, joten tämä kuuluu nyt niihin ohjeisiin, joihin paistoaikoja ei ole merkitty. Siinä sitten paistoa vahtiessani unohdin kokonaan katsoa, mikä se lopullinen paistoaika lopulta olikaan. Paistoin kakut 175 asteessa.
Oi, piimäkakku on niin hyvää!
VastaaPoistaTeen aina jouluksi sitä.
Veikkaisin paistoajaksi ainakin 50 minuuttia?
VastaaPoistaKyllä se jonkin verran yli tuon 50 minuuttia oli, koska noin 40 minuutin paikkeilla kokeilin tikulla ja oli vielä raakaa ... :)
VastaaPoistaTuli varmaankin hyviä kakkuja!
VastaaPoistaPitääkin ottaa tämä ohje ja kokeilla.