Helppo ja makea juustokakku


Kaverit tykkää ... kun joutuvat -vai pitäisikö sanoa: pääsevät- koemaistajiksi näille juustokakuilleni. Näitä makeita juustokakkuja onkin tullut tehtyä nyt aivan liian monta tämän kevään ja kesän aikana. Pelkästään maaliskuun syntymäpäiväjuhliin tein viikon aikana -muistaakseni- viisi kakkua. Sitten on ollut muksujen synttärit ja kyllähän minä, vaikka keksin jonkun syyn tehdä juustokakkua (juu-u, aikuisten lasten syntymäpäivätkin on juhlittu äidin luona; tosin tytär opetteli aivan itse Pätkis-juustokakun valmistamista, onnistuen aika hyvin liivatteen kanssa).

Tällä kertaa halusin juustokakun ILMAN LIIVATETTA.
Kakku piti tehdä jo torstai-iltana, jotta saisin sen pöytään juhannusaattona. Jotenkin se nyt vaan jäi suunnitteluasteelle, kun en löytänyt mielestäni sopivaa ohjetta mistään. Siispä juustokakkua tekemään juhannusaattoaamuna, koska halusin myös jotain makeaa tuon kylmäsavulohikakun lisäksi.
Tästä nyt tuli minun näköinen ja makuinen kakku :) Ainakin siinä on reippaasti rakastamaani valkosuklaata ja pohjassa Mariannea ... -njam :) 



Pohja:

100 g voita
1 pkt (192g) Marianne-keksejä

Marianne-keksit murskataan monitoimikoneessa ja joukkoon lisätään voisula. 

Seos taputellaan irtopohjavuokaan leivinpaperin päälle. 

juustokakku ohje

Täyte:

1 levy Pandan Vadelmamurusuklaata (145 g)
1 levy Pandan Valkosuklaata (145 g)
1 prk Flora Vanilla vähälaktoosinen vaahtoutuva vaniliinikastike (2,5 dl)
200 g Viola maustamatonta tuorejuustoa
200 g Viola vaniljatuorejuustoa

Flora vanilla vatkataan vaahdoksi.
Suklaat sulatetaan mikrossa. 
Sula suklaaseos lisätään vanilliinivaahtoon.
Suklaa-vaniliiniseoksen joukkoon sekoitetaan tuorejuustot.

Seos levitetään Marianne-pohjan päälle. 


Yleensä teen kakut vuorokautta aiemmin, mutta tämä kakku "joutui" pöytään jo 6 tunnin päästä ;)
Juhannusaamuna kakku oli huomattavasti parempaa, joten suosittelen tekemään kakun -kuitenkin- vuorokautta aiemmin :)

Kommentit

Suositut tekstit