Kylmäsavulohi-juustokakku
Hyvää juhannusta :)
Tällaista suolaista juhannusaatoksi :)
Pohja:
12 hapankorppua (n. 220 g)
100g voita
1 dl kylmää vettä
Murskaa hapankorput hienoksi monitoimikoneessa. Mikäli et omista monitoimikonetta, niin voit murskata hapankorput myös esim. kaulimella pieneksi. Sekoita joukkoon vesi-voisulaseos.
Laita irtopohjavuoan pohjalle palanen leivinpaperia ja taputtele seos vuoan pohjalle.
Täyte:
2 dl vispikermaa
4 liivatelehteä
200g kylmäsavutuorejuustoa
200g ruohosipulituorejuustoa
150 g kylmäsavulohta
1 pieni maustekurkku
1 pieni sipuli
½ ruukku tilliä
2 rkl sitruunamehua
½ -1 rkl mustapippuria
Koristeluun esim. kylmäsavulohta, tomaattia, lime, sitruuna, tuoretta tilliä, yms.
Laita
liivatelehdet kylmään veteen 10 minuutiksi.
Vaahdota
kerma ja lisää siihen tuorejuustot.
Leikkaa
lohi ja maustekurkku pieniksi kuutioiksi, silppua sipuli ja hienonna tilli.
Lisää ainekset
kerma-tuorejuustoseokseen. Lisää pippuri.
Kuumenna
sitruunamehu ja liuota siihen liivatelehdet (muista ensin puristella
liivatelehdistä vesi hyvin pois). Kaada seos täytteeseen ja sekoita hyvin.
Levitä
täyte tasaisesti hapankorppupohjan päälle.
Koristele kakku juuri ennen tarjoilua.
* * * * *
ps: Kakku sai hyväksyviä kommentteja, mutta ehkäpä pohja olisi voinut olla kuitenkin hiukan kosteampi. Kannattaa siis tarkistaa ja lisätä tarvittaessa nestettä. Tämä nyt oli ensimmäinen suolainen kakkukokeiluni, joten en osannut arvioida nesteen määrää oikein. Itse tykkäsin kuitenkin tuosta pohjasta tuollaisena, mutta johtunee siitä, että tykkään rapeista hapankorpuista. Ehkäpä sitruunamehu olisi voinut tehdä pohjaan kivan säväyksen, mutta sitähän voin kokeilla sitten seuraavalla kerralla.
Kakku maistui ja sehän on tärkeintä. Voitte olla varmoja, että näitä tehdään vielä jatkossakin ...
Kommentit
Lähetä kommentti