Bataattilaatikkoa



Bataattilaatikkoa tein tänä jouluna ensimmäisen kerran. Ystis teki jo viikonloppuna tällä ohjeella ja kehui sitä, joten pakkohan minun oli kokeilla ja teen muuten tätä toistekin. Tämän vuoksi pöydässä oli vain yksi rasia kaupasta ostettua perunalaatikkoa (ensi vuonna sekin saattaa jäädä ostamatta, kun tästä kerran tykättiin -lanttulaatikkoa en ole enää ostanut, koska se ei kenellekään maistu).

2 kg bataattia
4 dl ruokakermaa
2 dl korppujauhoja
1 dl siirappia
2 kananmunaa
2 tl suolaa
vajaa 1 tl inkivääriä
1/2 tl valkopippuria
1/2 tl muskottipähkinää

Pinnalle 
2 rkl korppijauhoja
4 rkl voita
Kuori ja lohko bataatit. Keitä palat kypsiksi. Valuta vesi pois ja survo bataatit. 
Lisää loput ainekset ja vatkaa seos sähkövatkaimella kuohkeaksi. 
Kumoa seos kahteen voideltuun uunivuokaan. 
Painele pintaan kuvioita lusikalla ja ripottele korppujauhoja päälle.
Vuole päälle voinokareita. 
Kypsennä 175-asteisessa uunissa noin tunnin verran.

Kommentit

Suositut tekstit