Punakaalisalaatti


Tämä ohje löytyi Valion sivulta. Julkaistaanpa se nyt näin uudenvuoden kynnyksellä, sillä tätähän voisi ajatella myös uudenvuodenaaton pöytään.




250 g punakaalia

Marinadi:
1 1/2 rkl omenaviinietikkaa
1/2 rkl sinappia
1/2 rkl sitruunamehua
1 1/2 rkl sokeria tai hunajaa
mustapippuria myllystä

1 hapahko omena
n. 1/2 dl saksanpähkinöitä
1 dl turkkilaista jogurttia
1/2 pss Valion Aura sinihomejuustoa muruina

Valmista marinadi. Yhdistä kulhossa omenaviinietikka, sitruunamehu, sokeri ja mustapippuri.

Leikkaa punakaali ohuiksi suikaleiksi. Lisää suikaleet kulhoon marinadin joukkoon ja sekoita huolellisesti. Annan marinoitua n. 15 min.

Kuori ja kuutioi omena. Rouhi saksanpähkinät.

Yhdistä punakaaliin omenakuutiot, pähkinät ja jogurtti. Sekoita hyvin.
Ripottele pinnalle Aura-murua makusi mukaan. Koristele hienonnetulla persiljalla.

Sopii hyvin esim. illanistujaisiin. Mm. paistettujen makkaroiden kanssa.
(Meillä oli joulun kalapöydässä).

Kommentit

Suositut tekstit