Leivoin pullia ... Edellisestä kerrasta olikin aikaa
Siitähän on vallan ikuisuus, kun olen viimeksi leiponut pullaa. Oikeasti minulla on joskus ollut pullantuoksuinen koti, jossa leivottiin todella paljon. Sitten tuli kausi, kun aloin ostamaan raakapakasteita. Nykyään pulla vaan ei ole maistunut ja sen vähäisen pullankulutuksen vuoksi vieraat ovat saaneet tottua valmispulliin. Vaan eipä se turha makean syöminen toki terveellistäkään ole.
Nyt olin kahden vaiheilla, leivonko ... vaiko en? Naapuri lopulta sai minut innostumaan, kun käväisi tuomassa minulle lämpimäisiä.
Juhlavehnänen
1/2 litraa maitoa
2 pss kuivahiivaa (tai pala hiivaa)
2 kananmunaa
2 dl sokeria
1 tl suolaa
250 voita
n. 1kg vehnäjauhoja
(kaardemummaa)
Täytteeksi: aitoa vaniljaa, kanelia, mantelijauhetta ja 250 g pehmeää voita.
Paistetaan kauniin ruskeiksi 225 asteessa n. 8 - 10 min.
Yleensähän pullan täytteeseen tungetaan hirveät määrät sokeria/vaniljasokeria, mutta tällä kertaaa ajattelin korvata sokerin vaniljalla, koska ennen tarjoilua pulliin on tarkoitus tehdä mansikanmakuista tomusokerikuorrutetta. Maku oli kyllä minun mieleeni, ei liian makea.
Nyt koti tuoksuu pullalle - toivottaa mummun pienen kullanmurun joulukylään :)
Kommentit
Lähetä kommentti