Puolukkarahkajäädyke
Tämän ohjeen alkuperä on nyt unohtunut ... mutta hyvää on :) Namskis :D
2 dl kuohukermaa vaahdotettuna
250 g maitorahkaa
150 g puolukoita (noin 3 dl)
1 kananmunan keltuainen
1 dl tomusokeria
1/2 tl vaniljajauhetta
Vaahdota kerma. Lisää joukkoon rahka. Sekoita joukkoon keltuainen, sokeri ja vaniljajauhe. Murskaa puolukat sauvasekoittimella. Jätä jonkin verran puolukkasosetta vuokien pohjalle. Yhdistä ainekset.
Huuhtele muffinsivuoat kylmällä vedellä. Lusikoi puolukkasose vuokien pohjalle. Lusikoi rahkapuolukkaseos muffinsivuokiin. Tasoita pinta ja laita folio vuokien päälle. Laita pakkaseen jähmettymään vähintään neljäksi tunniksi, mielellään yön yli.
Valmista kinuskikastiketta tai osta kaupasta valmiina. |
Tarjoilu: Ota jäädykkeet pakkasesta. Kastele jäädykevuokien pohjaa lämpimällä vedellä, jotta jäädyke irtoaa paremmin. Anna jäädykkeiden "lämmetä" jonkin aikaa. Tarjoile esim puolukka- tai kinuskikastikkeen kera.
Samalla ohjeella saa puolukkarahkan, jos jättää keltuaisen pois !
Kommentit
Lähetä kommentti